امور مالياتي،حقوقي، ثبتي، اظهارنامه امور مالياتي،حقوقي، ثبتي، اظهارنامه .

امور مالياتي،حقوقي، ثبتي، اظهارنامه

چك و برات چيست؟

يكي از بارزترين تفاوت برات با چك و سفته اين است كه برات از جمله اسنادي است كه بازرگانان با آن معامله مي كنند.

در اسناد تجاري خاص كه چك سفته و برات هستند امكان اينكه شما آنها را به شخص ديگري منتقل كنيد و مقدار بدهي و طلب خود را در آن ذكر كنيد وجود دارد.

اما برات يك وسيله پرداخت در آينده مي باشد. به طوري كه فرد بدهكار با صادر كردن برات اين تعهد را به طلبكار مي‌دهد كه در يك زمان معين مبلغ مشخصي را شخص ثالث به دارنده براتي بپردازد اما چك يك وسيله پرداخت حال است.

سفته يك سند تجاري است كه توسط آن فرد صادر كننده تعهد مي‌كند تا يك مبلغ مشخص را در بازه زماني معيني به‌صورت عند المطالبه در وجه گيرنده سفته پرداخت كند.

مطابق آنچه كه قبل تر ذكر شد، در صدرو و دريافت برات معمولا سه نفر شركت دارند (برات كش، دارنده برات و برات گير) اين در حالي است كه در هنگام صدور سفته فقط دو نفر شركت دارند (متعهد و متعهد له).

شرط قبولي در سفته وجود ندارد، زيرا حواله بر عهده شخص ثالث، كه احتياج به قبولي وي باشد.

در برات مكان و چگونگي پرداخت وجه از شرايط اصلي صدور برات است. اما در سفته كه شخص خود بدهكار آن را امضا مي­‌كند وجود محل اهميتي ندارد و صرفا مبلغ سفته ميبايست در موعد مقرر پرداخت شود.

فرق چك و برات در برات قيد اسم طلبكارالزامي است. زيرا از شرايط اساسي برات اين است كه اسم شخصي كه برات در وجه يا حواله كرد او پرداخت مي­‌شود ذكر شود. اما در سفته مي‌­توان به نام حامل، بدون ذكر اسم شخص معيني سفته را صادر كرد. 

صدور برات يك عمل ذاتاً تجاري است اما صدور سفته در صورتي يك عمل تجاري به شمار مي‌­آيد كه طرفين معامله، تاجر يا صراف يا بانكدار باشند.

تفاوت برات با چك

طبق اهداف اوليه به جود آمدن چك، چك ابزار يا سندي تجاري براي پرداخت در زمان حال است. حال آنكه برات سندي تجاري براي پرداخت بدهي در آينده است.

البته برخلاف اهداف اوليه بوجود آمدن چك، امروزه چك نيز به ابزاري براي پرداخت بدهي در آينده تبديل شده است.


فرق چك و برات

برخلاف سفته و برات، چك سندي لازم الاجرا مي باشد.

سفته و برات حقوقي هستند اما چك كيفري نيز مي باشد. مقدار مبلغ مشخص شده براي تمبر چك ثابت باشد اما ميزان مبلغ تمبر سفته و برات ثابت نيست.

 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۴۰۳ساعت: ۰۸:۱۲:۰۴ توسط:پرند اميني موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :