امور مالياتي،حقوقي، ثبتي، اظهارنامه امور مالياتي،حقوقي، ثبتي، اظهارنامه .

امور مالياتي،حقوقي، ثبتي، اظهارنامه

پرداخت نقفه فرزند نامشروع

در قسمت قبل راجع به نفقه فرزندان در قانون و شرايط پرداخت آن صحبت كرديم . اما سوال مهمي كه در ارتباط با نفقه فرزند ممكن است مطرح شود آن است كه لزوم پرداخت نفقه به فرزند مختص فرزندان مشروع و قانوني است ؟ يا اينكه فرزندان نامشروع كه خارج از عقد نكاح و بر اثر رابطه آزاد زن و مرد ( يعني زنا ) نيز متولد شده اند حق دريافت نفقه دارند ؟ به عبارت ديگر در اين قسمت قصد داريم به بررسي اين سوال بپردازيم كه پرداخت نفقه به فرزند نامشروع به عهده كيست ؟

در پاسخ به اين سوال ، لازم به ذكر است كه بر اساس قانون مدني ،  يعني فرزند متولد از زنا ، به زناكار منتسب نمي شود . يعني اينكه هيچ گونه حق و تكليفي كه والدين و فرزندان مشروع از آن بهره مند هستند ، به فرزندان نامشروع تعلق نمي گيرد . به عنوان مثال ، فرزند نامشروع از والدين خود ارث نمي برد . با اين وجود ،  در حكم قانون است ، وضعيت نفقه فرزند نامشروع را مشخص كرده است و والدين را مكلف به پرداخت نفقه به فرزندان نامشروع خود نموده است ؛ هرچند كه نسب آن فرزند نامشروع بوده و قانوني نمي باشد . علاوه بر اين ، والدين نامشروع مكلفند حضانت فرزند نامشروع را عهده دار شده و براي وي شناسنامه بگيرند .

 

نفقه فرزندان در قانون مدني

لزوم پرداخت نفقه به فرزندان در قانون مدني تحت شده است . بر اساس ماده 1199 قانون مدني ، نفقه اولاد يا فرزندان به عهده پدر آنهاست . علاوه بر اين ، از جمله شرايط پرداخت نفقه به فرزند در قانون مدني آن است كه فرزند مال كافي نداشته باشد و نتواند به وسيله اشتغال به كاري ، معيشت خود را تامين كند . علاوه بر اين ، شرط پرداخت نفقه به فرزند آن است كه نفقه دهنده ( پدر ) استطاعت و توانايي مالي براي نفقه دادن را داشته باشد . در چنين شرايطي ، اگر پدر نفقه فرزند خود را ندهد ، و قابل مجازات خواهد بود .

 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ آذر ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۲۳:۱۲ توسط:پرند اميني موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :