فرق چك و برات
برات وسيله پرداخت در آينده است. يعني بدهكار در مقابل طلبكار با صدور برات، تعهد مي كند كه در زمان معيني، مبلغ مندرج در آن را شخص ثالث به دارنده براتي بپردازد. در حالي كه چك وسيله پرداخت حال مي باشد.
در چك مي توان شكايت كيفري مطرح نمود ولي در سفته وبرات كه خصيصه مدني – تجاري دارند نمي توان شكايت كيفري مطرح كرد.
تفاوت ديگر چك با برات در اين است كه صادر كنندۀ چك بايد وجه مورد نظر را نزد بانك سپرده باشد تا بتواند نسبت به صدور چك اقدام نمايد.
در حالي كه اين موضوع براي صدور سفته و برات مصداق ندارد و بدون اين كه وجهي موجود باشد مي توان اقدام به صدور سفته يا برات نمود و وجه آن را بعداً تأمين كرد.
همچنين چك مطابق قانون نبايد مدت دار باشد، ولي سفته و برات مي تواند به صورت مدت دار صادر شود.
فراخوان ها را به تفكيك هرمرحله در ذيل بيان ميكنيم:
فراخوان اول ثبت نام در نظام ماليات بر ارزش افزوده
كليه اشخاص حقيقي و حقوقي واجد حداقل يكي از شرايط زير اعلام ميگردند:
۱- كليه وارد كنندگان؛
۲- كليه صادر كنندگان؛
۳- كليه فعالان اقتصادي كه مجموع فروش كالاها و ارائه خدمات آنها در سال ۱۳۸۶ سه ميليارد ريال يا بيشتر بوده است؛
۴- كليه فعالان اقتصادي كه مجموع فروش كالاها و ارائه خدمات آنها در پنج ماهه آغازين سال ۱۳۸۷، يك ميليارد و دويست پنجاه ميليون ريال يا بيشتر بوده است.
دومين روش وصول چك برگشتي استفاده از روش كيفري است. در اين روش شما بايد به دادگاه مراجعه كرده و لازم است تا ظرف شش ماه پس از تاريخ وصول چك آن را برگشت بزنيد تا بتوانيد اقدامات بعدي را انجام دهيد.
اگر فرد بدهكار ظرف مدت شش ماه گواهي عدم پرداخت وجه چك را دريافت نكند ديگر نميتوانيد چك را با استفاده از روش كيفري وصول كنييد. بايد بدانيد كه در روش كيفري، شما فقط ميتوانيد از صادر كننده چك شكايت كرده و نميتوانيد از ضامن و ظهرنويس چك شكايت كنيد. علاوه بر اين بايد توجه داشته باشيد كه در برخي موارد چكهايي با شرايط چكهاي سفيد امضا، مشروط، بدون تاريخ، موعددار و چك تضمين را نميتوانيد با استفاده از روش كيفري وصول كنيد.
برچسب: ،